Trajectòria

Nascuda el 1982 a Pithiviers (prop de París, França), va començar a estudiar piano a l’edat de 7 anys al Conservatori Nacional de Regió de Perpinyà, amb Ileana Fernández, i d’altres intèrprets i pedagogs d’alt nivell com Edouard Audouy, François-Michel Rignol, Michèle Taglienti, i Marie-Christine Guichot.

Al 1999 aconsegueix arribar a les eliminatòries al Concours Musical de France, presidit per Ginette Gaubert, i obtè el Premier Prix, en Piano Classique, Excellence II, a Girona.

Al 2000, obtè el títol de Fi d’Estudis de Piano i música de cambra, equivalent al grau superior de conservatoris de música.
Al 2002 finalitza els seus estudis de Llenguatge Musical amb l’obtenció del Diploma d’Estudis Musicals (D.E.M.) de “Formation Musicale” amb menció a l’unanimitat.

Descobreix el clavicèmbal i la música antiga amb Carole Parer l’any 2001. Finalitza els seus estudis a França amb l’obtenció del Diploma d’Estudis Musicals (D.E.M.) de Clavicèmbal i Baix Continu el 2005. Completa la seva formació per l’ensenyament i obté el Diploma Universitari de Pedagogia Musical (DUPM) en l’especialitat de Clavicèmbal (2005).

Realitza estudis de perfeccionament de clavicèmbal amb Huguette Dreyfus, Françoise Lengellé, Béatrice Martin et Guido Morini. Amplia la seva formació en diversos cursos d’especialització tant en piano com en clavicèmbal com: curs sobre «La Música Religiosa a Roma al segle XVII»,dirigit per Jérôme Corréas l’abril de 2006 (Stage de Musique ancienne d’Ambronay, clavecí, Béatrice Martin, cant, J. Corréas), França; Stage International de Musique Ancienne de Sablé (França): Françoise Lengellé, clave i música de cambra, dança barroca per a instrumentistes, agost 2004 i 2009; Académie Musicale de Villecroze, clavicèmbal i música de cambra, Huguette Dreyfus, setembre 2008; Curs Internacional de Música Antiga de Sant Feliu de Guíxols, estiu 2005 (direcció, Jordi Savall; clavicèmbal, Guido Morini); Curs Internacional de Piano (Albert Atenelle) i Música de cambra (Jordi Mora) (Escola de Música / Universitat de Barcelona a Vic, estius 1996, 1997, 1999, 2000).

Obté el Títol Superior de clavicèmbal i baix continu a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Béatrice Martin al clavicèmbal i Eduard Martínez al baix continu (2010). El seu projecte final i treball escrit es centra sobre: “La música de dansa per a clavicèmbal i ensemble a França entre 1650 i 1715”, on estudia l’estreta relació entre dansa i música, seguint diversos cursos de dança barroca en paral.lel a fi d’entendre i d’interpretar millor el repertori de danses, que constitueix la gran majoria de la música barroca. Segueix els ensenyaments de música de cambra de Bruno Cocset, Paolo Grazzi, Mónica Pustílnik, Xavier Diaz Latorre, Pablo Valetti i Andrew Ackermann.

Realitza concerts amb Actéon, Ignasi Henderson amb el Trio Bach, l’Ensemble Les Amusemens , Kassia, entre altres projectes educatius com la òpera Dido i Enees de Purcell amb els alumnes i professors del C.E.M. (Centre d’Educació Musical) a Terrassa. Col.labora en múltiples projectes de solidaritat com la diada de concerts solidaris de recollida d’aliments per la ong Compartim a l’ESMUT (Espai Musical de Terrassa) on interpreta les sonates per a flauta i clavicèmbal de J.-S. Bach. Ha participat al festival “les Musicales de Saint-Germain” a la sala del Petit Palau del Palau de la Música Catalana (Barcelona), i l’Auditori de Barcelona, Girona, Terrassa, Sant Cugat i Vila-Seca així com a centres cívis (Centre Cívic Riera Blanca, Barcelona), biblioteques, parcs i teatres (Sala Xavi Sallent, Terrassa).

S’incorpora com a clavecinista al 2013 a l’Ensemble Concertanti Barcelona, resident a la Basílica Santa Maria del Pi, on fan periòdicament concerts, així com en el marc de festivals i altres sales de concert com a la Basílica de Santa Maria del Mar, la Sagrada Família, l’Auditori Municipal de Terrassa o encara el Museu d’Història de Catalunya Muhba, en el festival Más y Más.

Actualment, és professora de piano i clavicèmbal a l’Espai Musical de Terrassa (ESMUT) i fa substitucions com a professora de Llenguatge Musical i Acompanyament al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

De pare francès i de mare catalana, havent seguit estudis de Filologia francesa a l’Universitat de Perpinyà, també s’interessa per l’ensenyament dels idiomes; és professora de francès al centre d’ensenyament d’idiomes Talk About, a diverses empreses, per a adults.

Des del gener 2014 col.labora com a encargada de l’apartat de «Terrassa Cultura» a la revista digital «InfoTalQual», a Terrassa.

D’altra banda, explorant d’aquesta manera altres facetes dels seus interessos i de les seves possibilitats artístiques, al 2013 s’incorpora al grup de rock català L’Exèrcit d’Islàndia, amb cançons pròpies (disc “El Regne Mineral”), resident a Terrassa, com a teclista i vocalista, desenvolupant així l’altra cara musical seva que és el camp de la música moderna. També està preparant un projecte de repertori de tangos (Piazzolla, Discépolo, Gardel,…) juntament amb un cantant de Terrassa. També té una amplia experiència com a pianista acompanyant en diverses corals (Fanal Sant Vicens, Perpinyà, fins al 2006, coral Aules d’Extensió Universitària per la gent gran, director Victor Frigola, Barcelona). S’interessa molt per l’activitat literària i, per tal d’explorar al màxim la relació estreta entre paraula i música, col.labora en activitats i recitals de poesia i música, amb l’associació Deus ex Machina, com a pianista acompanyant i autora en diversos espais com l’Ateneu Candela i Els Amics de les Arts (Terrassa).

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s